TENA Pants incontinentiemateriaal

Een derde van de vrouwen vanaf middelbare leeftijd en een vierde van de mannen in die leeftijdscategorie heeft te maken met urineverlies. Het aantal mensen met dit probleem in Nederland is dan ook behoorlijk groot. Gelukkig bestaat er vandaag de dag een groot aanbod aan incontinentiemateriaal, zodat iedereen, ongeacht de aard en de mate vanĀ  urineverlies, zijn leven zo gewoon mogelijk kan leiden. Incontinentiebroekjes, ook wel pants genoemd, zijn het populairste materiaal. Ze werken op basis van korrels die uw urine in een gel omzetten. U gebruikt de pants eenmalig. Wij zetten een aantal feiten op een rijtje.

Voor wie zijn de pants geschikt?

Pants oftewel incontinentiebroekjes zijn geschikt voor u wanneer er sprake is van het verlies van enkele druppels, maar ook scheutjes en grotere hoeveelheden urine. Pants bestaan namelijk in verschillende absorptieniveaus, die door TENA in druppels op de verpakking worden aangegeven. Alleen wanneer u zeer grote hoeveelheden urine verliest of het toilet eigenlijk niet meer bezoekt, zijn de pants geen goede keuze. De pants zijn eenvoudig verkrijgbaar. Een uitgebreid assortiment vindt u in grote supermarkten en drogisterijen.

Unisex incontinentiemateriaal

Broekjes bestaan in verschillende vormen, dus zijn aan te passen aan de individuele behoefte en levensstijl. De wereldwijd bekende fabrikant TENA voert vier hoofdlijnen: de TENA Pants Normal, TENA Pants Plus, TENA Pants Super en TENA Pants Maxi. Incontinentiebroekjes bestaan er in unisex vorm, wat inhoudt dat deze door zowel mannen als vrouwen te gebruiken zijn. De broekjes vormen een prettige combinatie van hoge bescherming en draagcomfort. In veel gevallen worden de broekjes door uw verzekeraar vergoed. Gaat u bij uw verzekeringsmaatschappij de voorwaarden na.

Incontinentiemateriaal voor vrouwen

Behalve de unisex incontinentiebroekjes zijn er ook pants die speciaal op de twee geslachten zijn afgestemd. De broekjes voor vrouwen kwamen het eerst op de markt vanwege de behoefte van dames met incontinentieproblemen aan meer discreet en elegant materiaal. De huidige broekjes voor dames zijn minder goed zichtbaar onder kleding, maar hebben desondanks het absorptieniveau dat u van ze verwacht. Niet alleen zijn de broekjes minder zichtbaar voor de omgeving, ook zelf wordt u er zo veel minder aan herinnerd dat u een incontinentieprobleem heeft.

Tegenwoordig is er zelfs incontinentiemateriaal voor dames met een vlotte print. Omdat u de pants aantrekt als een onderbroek (u stapt erin), voelt het des te meer of u daadwerkelijke gewoon ondergoed draagt. Het dragen van een reguliere onderbroek daaroverheen is dus ook niet nodig. Een alternatief is het dragen van gewoon ondergoed met daarin een inlegger. Pants en inleggers dient u echter nooit samen te gebruiken. Dit geeft alleen maar een hoger risico op doorlekken.

Incontinentiemateriaal voor mannen

Ook mannen kregen in de loop van de tijd steeds meer behoefte aan incontinentiemateriaal dat geheel op hun wensen en behoeften aansluit. De TENA Men Pants zijn anders ontworpen dan de varianten voor vrouwen. Dit omdat een man voornamelijk aan de voorkant urine verliest, terwijl bij een vrouw juist het midden van de pants met de grootste hoeveelheden vocht wordt geconfronteerd. Ook de meest moderne pants voor mannen zijn, zeker van een afstand, nauwelijks te onderscheiden van normaal ondergoed.

Waarom zijn de pants zo populair?

Dit soort incontinentiemateriaal geeft u een erg zeker gevoel. Ze voeren de urine razendsnel af naar de kern en houden het daar goed vast dankzij de sterke korrels die het in gel omzetten. De incontinentiebroekjes trekt u aan als gewoon ondergoed. U dient er wel voor te zorgen dat de antilekrandjes goed in de liezen vallen en daar aansluiten. Daarom is het ook zo belangrijk om nooit een te grote maat aan te schaffen. De maat staat namelijk niet voor het absorptievermogen en als deze te groot is, geeft hij juist meer problemen.